Ingrediënten
- 200 g kastanjechampignons
- 250 g champignons
- 200 g oesterzwammen
- olijfolie
- 2 rode uien, in smalle ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 rode paprika’s, in repen, zonder zaadjes
- 1 blikje tomatenpuree, 70 g
- 100 g zilveruitjes, uitgelekt
- 2 augurken, in blokjes
- 1 bosje peterselie, fijngehakt
- 2 tl paprikapoeder of
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 100 ml groentebouillon
- 200 ml crème fraîche
- 2 sneeën bruinbrood, verkruimeld, zonder korst
- 75 g belegen kaas, geraspt
Instructies
- Borstel of veeg alle paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of in kwarten. Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de uienringen, knoflook, paprika en tomatenpuree.
- Schep de paddenstoelen erbij en bak ze 3-4 minuten mee. Meng de zilveruitjes, augurken, de helft van de peterselie, paprikapoeder en bouillon erdoor.
- Verwarm de ovengrill. Meng de crème fraîche door het paddenstoelenmengsel en schep het gerecht in de ovenschaal.
- Meng de rest van de peterselie met het broodkruim en de kaas en bestrooi de stroganoff ermee. Gratineer lichtbruin onder de grill. Lekker met stokbrood, pasta of rijst.
Opmerkingen
Tips: -Zet het gerecht 15-20 minuten in de oven (200ºC) in plaats van onder de grill. – Voeg naar smaak een klein scheutje cognac of whisky toe aan dit recept.
Reageer op dit onderwerp