Nieuw schoolplein De Dijkwerkers in Wervershoof feestelijk geopend

WERVERSHOOF – Op maandag 8 maart jl hebben de kinderen van basisschool De Dijkwerkers in Wervershoof met het doorknippen van het lint het nieuwe schoolplein feestelijk geopend.

Dit was het startschot voor een feestelijke dag. De kinderen genoten van alle speelmogelijkheden die het nieuwe schoolplein biedt: een groot nieuw klimrek waar volop op geklauterd kan worden, een prachtig aangelegd plein waarop de kinderen heerlijk de ruimte hebben gekregen om te fietsen, steppen en te rennen. In de knikkerkoetjes kunnen de kinderen lekker een ouderwets potje knikkeren en op de tafeltennistafel kan er een wedstrijdje tafeltennis gespeeld worden. De voetbalplaats is vergroot om ruimte te bieden aan een echte voetbalwedstrijd. De jonge boompjes kunnen over een paar jaar weer fungeren als klimboom om aan de bewegingsbehoefte tegemoet te komen en de motorische ontwikkeling te stimuleren.

De Dijkwerkers is een school met een jenaplanvisie en daarbij hoort uiteraard ook een natuurspeeltuin. Deze speeltuin is in tact gelaten om de creativiteit van de kinderen te stimuleren en hun grenzen te ontdekken en te verleggen. Iedere stamgroep heeft de verantwoordelijkheid voor een eigen moestuintje. De grond van de moestuintjes is omgespit en aangeharkt zodat de kinderen over een paar weken weer kunnen starten met het opkweken van diverse soorten groenten. Bewegen en buitenlucht zorgen voor ontspanning en een betere concentratie. De komende weken komt er ook nog extra vaste beplanting om het plein een groen aanzicht te geven en de kinderen weer voldoende ruimte te bieden voor verstopplekjes.

Reageer op dit onderwerp