Horizon College pakt uit tijdens online Open Dag

NOORD-HOLLAND – Donderdag 4 maart organiseert het Horizon College de online Open Dag van 16.00 uur tot 20.00 uur. Belangstellenden kunnen digitaal kennismaken met circa 130 mbo-opleidingen: van bakker tot kapper en van verpleegkundige tot timmerman. Om iedereen zo goed mogelijk te informeren in deze lastige coronatijd pakt het Horizon College uit met verschillende middelen. Zo zijn er onder meer video’s per interessegebied, per opleiding en van de locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend. Ook worden er digitale klaslokalen ingericht en zijn er presentaties via een livestream. Aanmelden voor de Open Dag kan via horizoncollege.nl/opendag.

Jongeren die nog niet goed weten welke mbo-opleiding ze willen gaan volgen, kunnen allereerst hun licht opsteken bij de elf interessegebieden die het Horizon College biedt. Aan de hand van video’s kunnen zij ontdekken welke studierichting bij hen past. Om meer te weten te komen over een mbo-opleiding zijn er meer dan 100 video’s gemaakt. Je ontdekt wat je leert tijdens de opleiding, wat je ermee kunt worden en wat je er voor moet doen. En benieuwd hoe de schoolgebouwen eruit zien? De locatievideo’s nemen iedereen in vogelvlucht mee door de schoolgebouwen, zodat er sfeer geproefd kan worden.

Digitaal klaslokaal
Nu alles digitaal gaat kan het voor jongeren lastig zijn om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding. Daarom worden er digitale klaslokalen ingericht waar vragen gesteld kunnen worden. Docenten en studenten staan klaar om vragen te beantwoorden.

Livestream

Een aantal opleidingen van het Horizon College organiseert een livestream. Tijdens de livestream geven docenten en studenten een digitale presentatie over de opleiding. Digitaal een proefles bijwonen, meedoen aan een quiz of een kijkje nemen in de praktijklokalen behoort ook tot de mogelijkheden tijdens de livestream. Deze starten om 16.00, 17.00, 18.00 en 19.00 uur. Belangstellenden wordt gevraagd zich vooraf hiervoor aan te melden.

Meeloopdagen
Helaas is het in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk om grote groepen leerlingen in de schoolgebouwen van het Horizon College te ontvangen. Een aantal opleidingen gaat kleinschalig een meeloopdag organiseren na de Open Dag. Vanaf 4 maart kunnen belangstellenden zich hiervoor aanmelden.

Alle info op een rij? Check de website van het Horizon College: horizoncollege.nl/opendag