
Ingrediënten
- 700 g magere runderlappen
- peper en zout
- 2 el bloem
- 75 g boter
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 200 ml rode wijn
- 350 ml vleesfond
- 3 laurierblaadjes
- 3 el stroop
- 1 kg kruimige aardappel, in blokjes
- 6 friszure appels, in blokjes
- 200 ml witte wijn
- 2 el honing
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 2 el peterselie, gehakt
Instructies
- Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem.
- Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin.
- Schep het uit de pan op een bord.
- Fruit in het bakvet de ui en knoflook 2 minuten.
- Giet de rode wijn en fond erbij, verwarm deze en voeg het vlees, laurierblaadjes en stroop toe.
- Stoof zachtjes afgedekt ca. 2 uur tot het vlees gaar is.
- Kook intussen de aardappelen gaar in ca. 15 minuten.
- Kook de appelstukjes met witte wijn en honing.
- Stamp de aardappelen tot puree en schep de zachte appelstukjes erdoor.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Houd deze hete bliksem warm.
- Bak de paddenstoelen, gesneden in reepjes, met zout en peper al omscheppend 3-4 minuten in de rest van de boter.
- Schep de peterselie erdoor.
- Verdeel de hete bliksem over warme borden met het vlees en de jus ernaast en de paddenstoelen erop.
Reageer op dit onderwerp