
Ingrediënten
- 300 g kipgehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 el Italiaanse kruiden
- 4 el olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 aubergines, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 bol mozzarella of
- 1 bol buffelmozzarella
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 handje verse basilicum
Instructies
- Kneed het gehakt met 1 teentje knoflook en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper en draai er balletjes van.
- Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en bak de gehaktballetjes in circa 4 minuten rondom goudbruin. Neem de balletjes uit de pan en houd apart.
- Fruit de ui en de rest van de knoflook in het bakvet. Voeg de aubergine toe en bak deze 5 minuten mee.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes en een scheut water toe, breng op smaak met zout en peper en laat nog 20 minuten pruttelen. Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Gratineer circa 10 minuten in de oven.
- Bestrooi de Italiaanse kipgehaktballetjes voor het serveren met de basilicum. Lekker met stokbrood of spaghetti.
Reageer op dit onderwerp