10-jarige Soraya uit Andijk bakt koekjes voor Artis

ANDIJK – De leeuwen van dierentuin Artis hebben het erg moeilijk door de coronacrisis. Hun onderkomen is zwaar verouderd en zou eigenlijk moeten worden verbouwd om ze een beter onderkomen te geven. Vorige week werd besloten dat de leeuwen dan maar moesten verhuizen naar een dierentuin in Frankrijk tot dat gisteren ineens het bericht kwam dat de Franse dierentuin de leeuwen toch niet kan huisvesten.

Artis draaide over het jaar 2020 een miljoenen verlies door de coronacrisis waardoor er ook geen geld is om de leeuwen een betere huisvesting te geven op dit moment. Dit kwam de 10-jarige Soraya Kramer uit Andijk ten gehore tijdens de lessen op school en besloot een actie te starten.

Soraya vertelde haar moeder dat zij graag geld wilde gaan inzamelen voor Artis. Moeder Judith Kramer vond het een goed idee en dat haar dochter dan maar moest gaan kijken hoe ze dit wilde gaan doen.. Nu vind Soraya bakken erg leuk dus koekjes bakken voor Artis werd de actie. Samen met haar moeder is ze nu druk aan het bakken en de opbrengt van de verkoop van de koekjes gaat, na aftrek van de kosten voor de ingrediënten naar Artis als steun in deze zware tijden.

Soraya bakt o.al cupcakes(1 euro per stuk), kokuskoekjes(10 stuks 2,50 euro), churros(5 stuks 1 euro) en brownies( 1 euro per stuk). De actie van Soraya kunt u steunen door uw bestelling door te geven via telefoonnummer: 0653346730

Reageer op dit onderwerp