Protest tegen de avondklok dooft als een nachtkaars uit in West-Friesland

WEST-FRIESLAND – Na het besluit van burgemeester Streng van Medemblik om de protestactie die vandaag zou plaatsvinden werd deze snel verplaatst naar maandagavond, maar dat leverde nu niet bepaald een succes op. Op een zware dreun van een stuk illegaal vuurwerk na was het rustig in Medemblik. Ondernemers in de binnenstad waren in hun winkels aanwezig om deze tegen mogelijke rellen te beschermen.. 

Of het vanavond rustig blijft in Medemblik is de vraag, ondanks het noodbevel van de burgemeester zijn een toch nog groepjes jongeren die willen protesteren.

Ook in Hoorn en Enkhuizen waar voor maandagavond protestacties waren gepland bleef het op een enkel incident na rustig. In Enkhuizen werd wel geprobeerd om een pinautomaat in de brand te steken en reden enkele jongeren met hun auto door Enkhuizen waarbij veel gas werd gegeven en daagde een enkele scooterrijder de politie uit, maar daar bleef het ook bij. De burgemeester van Enkhuizen had via een noodverordening de supermarkten al eerder de deuren laten sluiten, en de politie was met velen aanwezig.

In Hoorn werd de actie al snel de kop in gedrukt door de arrestatie van een aantal personen die o.a. via snapchat hadden opgeroepen tot protestacties.. Deze waren gepland bij de Mediamarkt en bij de Vomar in de Kersenboogerd in Hoorn. Maar op wat plaagstootjes na had de aanwezige politie en handhavers een vrij rustige avond.

Reageer op dit onderwerp