Wat eten wij vandaag: Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven

Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven

Wat eten wij vandaag: Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven Wat eten wij vandaag: Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel, geschild, in stukken
  • 500 g wijnzuurkool
  • circa 225 ml melk, warm
  • 25 g boter
  • 2 eetl. arachideolie of
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 150 g serranoham of, in plakjes
  • 150 g parmaham of, in plakjes
  • 150 g coburgerham, in plakjes
  • 2 eetl. mosterd

Instructies

  1. Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten.
  2. Kook de zuurkool 15 minuten, giet deze af en laat goed uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Stamp de aardappelen met peper, melk en boter tot een luchtige puree en schep deze in de ovenschaal.
  4. Verhit de olie en roerbak hierin de zuurkool met bosui 5 minuten. Schep de crème fraîche erdoor.
  5. Bestrijk de hamplakken met mosterd en verdeel de zuurkool erover. Vorm er rolletjes van en leg deze naast elkaar op de aardappelpuree.
  6. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven tot het warm en de ham licht krokant is.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.