Vliegtuigmaatschappijen weigeren straks mensen die niet zijn ingeënt mee te nemen

WEST-FRIESLAND – De luchtvaartsector zet in op een verplicht bewijs van inenting als de reiziger met het vliegtuig naar het buitenland wil reizen om bijvoorbeeld op vakantie te gaan. Dit ‘Coronapaspoort’ wil de luchtvaartsector zo spoedig mogelijk gaan invoeren nu wereldwijd mensen worden ingeënt tegen het coronavirus. Het coronapaspoort moet een app worden die door de reizigers gebruikt moet worden.

De reiziger moet in deze app aantonen dat zij zijn ingeënt en negatief hebben getest op het coronavirus. De overkoepelende organisatie IATA zal om de app te maken gebruik maken van de software die zij al eerder hebben gebruikt om reizigers op de juiste visa te controleren. De moedermaatschappij van British Airways, IAG, is mede-ontwikkelaar van deze app. Reizigers met een Apple kunnen al in het eerste kwartaal van 2021 de app downloaden, mensen met een android telefoon moeten tot het tweede kwartaal wachten om de app te downloaden.

De Nederlandse vliegtuigmaatschappijen wachten nog even af maar stellen wel dat testen verplicht is.

Reageer op dit onderwerp