Brandwerende muren en snel handelen brandweer redt schuur loonwerker Venhuizen

VENHUIZEN – Mede dankzij het snelle optreden van o.a. de brandweer van Enkhuizen is de schade die de uitslaande brand zondag aanrichtte bij het Loonbedrijf van de familie Huisman in Venhuizen beperkt gebleven tot een deel van het dak en de werkplaats.

Dankzij de brandwerende muren en een medewerker van het bedrijf die al aan het blussen was kon de brand zich moeilijk uitbreiden naar de rest van het pand. Wel zijn een trekker en een kraan verwoest, een schadepost van zeker een half miljoen euro. De schade aan het pand zal nog moeten worden berekend door de verzekeringsmaatschappij. Met hulp van anderen wisten medewerkers van het bedrijf veel machines naar buiten te rijden in zo te redden uit de vlammen.

Bij de brand moest 1 persoon worden nagekeken door het ambulancepersoneel, deze had rook ingeademd. De burgemeester van Drechterland waar Venhuizen onder valt roemde het snelle handelen van de brandweer en de Veiligheidsregio die dankzij snel opschalen een grotere ramp heeft weten te voorkomen.

Reageer op dit onderwerp