Afspraak voor corona-inenting zorgpersoneel vanaf vandaag mogelijk

WEST-FRIESLAND – Vanaf vandaag kan het zorgpersoneel een afspraak maken bij de GGD om daar de inenting tegen het coronavirus te krijgen. Zorgmedewerkers kunnen dagelijks bellen tussen 08.00 en 20.00 uur met de GGD voor een afspraak.

Eerder werd al bekendgemaakt dat in 22 van de 25 regio’s eerder zal worden gestart met het inenten van zorgpersoneel. De inentingen starten nu op 8 januari in de regio’s Hart voor Brabant, Utrecht en Rotterdam, op 11 januari volgen dan de regio’s Drenthe, Haaglanden en Amsterdam en als laatste volgen dan de overige regio’s op 15 januari.

In totaal krijgen mensen die zich laten inenten 2x een inenting, tussen beide inentingen zit een korte periode en bij de tweede inenting is het niet nodig om deze bij zeer lage temperaturen te bewaren.

Huisartsen zo snel mogelijk ingeënt

De huisartsen in Nederland krijgen ook eerder dan anderen hun inentingen volgens de Landelijke Huisartsen Vereniging.

In de gesprekken heeft VWS bevestigd dat huisartsen een onmisbare schakel in de zorgketen vormen, én dat zij een belangrijke rol in het vaccinatieproces spelen. Daarom is eerder al bepaald dat huisartsen een hoge prioriteit hebben in de volgorde van vaccineren.

Ella Kalsbeek, voorzitter LHV: “We hebben vandaag een duidelijke afspraak gemaakt met VWS: iedereen die een rol heeft in de huisartsenspoedzorg maakt onderdeel uit van de keten acute zorg en gaat zo snel mogelijk gevaccineerd worden.”

Reageer op dit onderwerp