Wat eten wij vandaag: gehakt met aubergine en couscous

gehakt met aubergine en couscous

Wat eten wij vandaag: gehakt met aubergine en couscous Wat eten wij vandaag: gehakt met aubergine en couscous
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingredi├źnten

  • 2 aubergines, in plakken van ca. 1 cm dik
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 250 g zure room
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 0,5 eetl. paprikapoeder
  • 400 g couscous
  • 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 2 eetl. verse koriander of, gehakt
  • 2 eetl. bladselderij, gehakt

Instructies

  1. Bestrijk de aubergineplakken met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in een hete grillpan of koekenpan lichtbruin. Leg de plakken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Klop de zure room los met knoflook, zout en peper.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de bosuitjes 2 minuten.
  4. Voeg het gehakt met paprikapoeder, zout en peper toe en bak het rul. Bereid intussen de couscous (zie verpakking).
  5. Schep de abrikozen, koriander, 1 eetlepel olijfolie en de pijnboompitten door de couscous.
  6. Schep de couscous op een warme platte schaal. Schep het gehaktmengsel in het midden met de aubergineplakken eromheen. Verdeel de zure room in toefjes over de aubergine en strooi de koriander erover.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.