Stormschade Hoekland Enkhuizen

ENKHUIZEN – Bella kwam en liet in Nederland toch nog behoorlijk veel schade achter.. Windsnelheden tot boven de 100km/u aan de kust maar ook Enkhuizen kreeg flinke windsnelheden te verduren, de zwaarste windvlaag was bijna 97km/u.. En dan kan het niet uitblijven dat er schade ontstaat.

Zondagochtend om 9:33 uur melding stormschade aan het Hoekland. Bij aankomst bleek dat een boom was omgewaaid, en tegen de voorgevel van een woning aan lag. Door de omvang en de ligging van de boom moest er een graafmachine aan te pas komen om de klus te klaren.

Aangezien de graafmachine van buiten de stad kwam, moest er ruim een uur worden gewacht voordat het ruimen van de boom kon beginnen. Door een goede samenwerking tussen de machinist van de graafmachine en de bemanning van de hoogwerker verliep het werk snel en veilig.

Op het eerste gezicht was er weinig schade aan de woning, maar werd de bewoner wel geadviseerd om contact met de verzekering op te nemen. En kon de brandweer rond 13:15 weer opwarmen in de kazerne.

Reageer op dit onderwerp