Boot maakt water, KNRM rukt uit

WEST-FRIESLAND – Zaterdag Tweede Kerstdag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik, Andijk en Enkhuizen met de hoogste prioriteit uitgevaren voor de melding van een vaartuig dat water maakt op het IJsselmeer.

Kwart over drie gingen de alarmontvangers af bij de bemanning van de reddingboten. Het betreffende motorjacht lag op dat moment ongeveer 150 meter voor de haven van Andijk. Vanwege de aard van de melding (“maakt water”) zijn alle reddingboten snel onderweg. Reddingboot ’t Span komt als eerste ter plaatse en zet opstappers aan boord om de situatie te bekijken.

Het water dat binnenkomt is bij het stilzetten van de motor gestopt waardoor de situatie ook direct onder controle is. De reddingboten van KNRM Medemblik en Enkhuizen hoeven geen assistentie meer te verlenen en keren dan ook terug naar hun stations.

Reddingboot ’t Span maakt vervolgens een sleepverbinding en brengt het motorjacht en de twee opvarenden de haven van Andijk binnen om het vervolgens onder de kraan af te meren. Hier zijn de gegevens opgenomen en worden de opvarende opgehaald door vrienden.

Reddingboot Bernardine ligt rond de klok van 15.45 uur weer gereed voor de volgende inzet want ook tijdens de feestdagen is de KNRM zoals gewoonlijk 24/7 inzetbaar.

Reageer op dit onderwerp