Politie West-Friesland grijpt enkel in bij te grote feesten

WEST-FRIESLAND – Dat zegt politiewoordvoerder Leon Veldt in gesprek met het NHD. De politie in West-Friesland gaat tijdens de kerstdagen niet actief zoeken naar huizen waar meer dan drie gasten tegelijk aanwezig zijn. Maar richt zich enkel op buitensporige grote feesten waar veel mensen aanwezig zijn.

Tijdens de kerstdagen is de lockdown al iets versoepeld, zo mogen er geen 2 maar maximaal 3 gasten aanwezig zijn, exclusief de kinderen. Deze versoepeling gaat weer niet gelden tijdens de jaarwisseling, dan blijft het bij 2 gasten exclusief kinderen.

Veldt spreekt in het gesprek met het NHD over feesten van meer dan 10 personen of een huiskamer waar meer dan 10 gasten aanwezig zijn, dan zal de politie wel ingrijpen. Dan zal de Officier van Justitie om een binnentredingstoestemming worden gevraagd en zal de politie het huis betreden.

Eerder werd al bekend dat de politie tijdens de jaarwisseling hard zal optreden tegen relschoppers die vuurwerk of andere voorwerpen richting handhavers, politie of hulpdiensten gooien. Het Openbaar Ministerie repte zelfs over mogelijke poging doodslag of poging zware mishandeling..

Reageer op dit onderwerp