Koggenland zamelt op 6 januari de kerstbomen weer in

KOGGENLAND – Vanwege de coronamaatregelen verloopt de jaarlijkse kerstboominzameling op 6 januari iets anders dan voorgaande jaren. Om drukte te voorkomen is het aantal inleverpunten uitgebreid van vier naar tien, met een ruim tijdsblok om de kerstbomen weg te brengen. Inwoners die dertig of meer bomen hebben, kunnen deze laten ophalen door de gemeente.

Net als voorgaande jaren betaalt de gemeente voor iedere ingeleverde boom een vergoeding van € 0,50. Alleen bomen zonder spijkers en schroeven in de stam worden ingenomen.

Inleveren kerstbomen

De kerstbomen kunnen op woensdag 6 januari 2021 ingeleverd worden op tien locaties in de gemeente. Om de coronaregels zo goed mogelijk na te kunnen leven zijn er dit jaar tien inleverlocaties, met een ruim tijdsblok om de bomen weg te brengen. Bij iedere locatie staat een medewerker van de gemeente, die de bomen in ontvangst neemt en ter plekke afrekent. De medewerkers dragen een mondkapje. De gemeente verzoekt inwoners die een boom komen brengen de coronaregels in acht te nemen:

 • Draag een mondkapje.
 • Houd afstand en wacht op gepaste afstand op uw beurt.
 • Verlaat na het inleveren van de boom direct de inzamellocatie.

Locaties

De bomen kunnen op de volgende locaties worden ingeleverd:

 • Avenhorn, gemeentewerf, West 109, 14.00 -16.30 uur
 • Obdam, gemeentewerf, Laan van Meerweijde 102 in Obdam, 14.00 -16.30 uur
 • Berkhout, parkeerplaats voor het partycentrum De Ridder, Kerkebuurt 171, 14.00 -16.00 uur
 • Grosthuizen, parkeerplaats voor de school, Grosthuizen 74, 14.00 -16.00 uur
 • Scharwoude, parkeerplaats T. van der Meerstraat,14.00 -16.00 uur
 • Zuidermeer, parkeerplaats voor de voetbalvelden, Overtoom 42, 14.00 -16.00 uur
 • Oudendijk, voor de kerk, Dorpsweg 24, 14.00 -16.00 uur
 • Ursem, op de gemeentewerf, Noorddijkerweg 66C in Ursem, 14.00 -16.00 uur
 • Spierdijk, parkeerplaats voor de sportvelden, Oeverland 4, 14.00 -16.00 uur
 • Hensbroek, kerkplein, Kerkweg 2, 14.00 -16.00 uur

Dertig bomen of meer?

Voor een hoeveelheid van dertig bomen of meer kan een ophaalafspraak worden gemaakt. Deze bomen worden door medewerkers van de gemeente op locatie opgehaald, waarbij de vergoeding van € 0,50 per boom direct contant wordt uitbetaald. De bomen kunnen worden neergelegd aan de weg – waarbij verkeer en voetgangers niet gehinderd worden – of op een goed bereikbare locatie in de buurt. Tot dinsdag 5 januari 12.00 uur is het mogelijk een afspraak te maken, via telefoonnummer (0229) 54 84 00.

Reageer op dit onderwerp