FNV: “DEEN sluit jullie supermarkten op 1e en 2e Kerstdag”

HOORN – In tegenstelling tot hetgeen de FNV bepleit: alle supermarkten dicht op 1ste en 2e kerstdag, is DEEN van mening dat het voor een goede doorstroming juist heel belangrijk is om de winkels op die dagen wel te openen.

Leendert van Eck (algemeen directeur DEEN) zegt hier het volgende over. “Om de klanten zoveel mogelijk in de gelegenheid te stellen hun boodschappen in huis te halen is DEEN anders dan andere jaren juist ook op 1ste  en 2e  kerstdag geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Dit is belangrijk om klanten de gelegenheid te bieden zoveel mogelijk gespreid hun boodschappen te doen en geen stress te hebben over eventueel vergeten boodschappen. Door deze dagen open te zijn tussen 10.00 en 16.00 uur bieden wij onze medewerkers wel de mogelijkheid gewoon thuis te genieten van een lekker kerstontbijtje of -diner”, aldus Leendert van Eck. Hij geeft daarbij nog aan dat distributiecentra en logistiek niet open zijn op 1ste kerstdag en we dus uitsluitend een beroep doen op de winkelmedewerkers.

Medewerkers blij met de afleiding

Met betrekking tot de overbelasting van medewerkers, wat door het FNV als belangrijkste reden wordt aangegeven voor sluiting tijdens de kerstdagen, zegt Leendert van Eck het volgende. “Natuurlijk was het een zwaar jaar voor onze medewerkers. Maar wij hebben geen problemen om onze winkels op de eerder genoemde  tijdstippen te bemannen. Het werken in de supermarkt betekent ook afleiding voor de veelal jonge medewerkers. Dit geldt speciaal voor deze periode nu de scholen gesloten zijn. In de meeste gevallen zijn de medewerkers van DEEN blij met de afleiding en vinden ze het juist leuk om op 1ste en 2e kerstdag te werken. Want ook achter de schermen in de winkels maken we er samen met de medewerkers een feestje van.

Reageer op dit onderwerp