Westfriese bibliotheken gesloten maar gaan online verder

WEST-FRIESLAND – Helaas moeten ook de deuren van de bibliotheken in West-Friesland weer dicht tot en met 19 januari. Maar je kunt wel boeken lenen en gebruik maken van online diensten! Houd vooral op de website www.westfriesebibliotheken.nl de Coronarader: onze ‘buienrader’ voor plotselinge wijzigingen in de gaten.

BestelBieb: De bibliotheken bezorgen aan huis

Ineke Schilstra vertelt over de sluiting: “We hebben geen afhaalmogelijkheid, maar we bezorgen gratis aan huis. Laat ons weten wat je wil lenen via de BestelBieb (westfriesebibliotheken.nl/bestelbieb).Heb je melding gekregen dat je reservering binnen is? Vul dat in bij opmerkingen op het BestelBieb formulier. We vullen de bezorgtas aan tot 5 materialen.

Heb je nog boeken thuis?

  • Deze kun je terugbrengen via de inleverbussen in Enkhuizen, Hoogkarspel, De Goorn, Obdam en Stede Broec.
  • Je mag anders een tasje boeken meegeven wanneer we voor je deur staan om boeken thuis te bezorgen.
  • Of je kunt ze thuishouden tot we weer open zijn: de boeteregeling is bevroren voor de duur van de sluiting, dus geen zorgen over (oplopende) boetes.
  • Via Mijn Menu kun je goed bijhouden wat je thuis hebt en wanneer de uitleentermijn verloopt.

Haal de bibliotheek in huis

De West-Friese bibliotheken bieden een aantal diensten online aan: download e-books, oefen met basisvaardigheden op oefenen.nl, kijk naar online interviews met schrijvers, doe mee aan het project Duik in je familiegeschiedenis, laat je kinderen thuis extra oefenen voor school… De bibliotheken hebben een pagina vol inspiratie om de bibliotheek in huis te halen.

Heb je vragen?

De meest actuele informatie vind je op de website van de Westfriese bibliotheken op homepage onder het kopje Coronaradar. Kijk ook op de pagina met veelgestelde vragen of je het antwoord kunt vinden. De klantenservice blijft bereikbaar tijdens de sluiting via info@klantenservice.nl of 0228 743 943

Reageer op dit onderwerp