HEMA in handen van Jumbo familie van Eerd

WEST-FRIESLAND – De familie van Eerd, o.a. eigenaar van Jumbo Supermarkten, gaat via haar eigen investeringsbedrijf Mississippi Ventures definitief de HEMA overnemen. Zij doet dit samen met investeringsmaatschappij Parcom en de drie grote banken in Nederland. Medio februari 2021 zal de overname definitief zijn. 

HEMA stond al een tijdje in de etalage na de mislukte sanering door de vorige eigenaar Marcel Boekhoorn. HEMA kwam toen in handen van de schuldeisers. Deze zagen overname door van Eerd en Parcom wel zitten en scholden een deel van de openstaande schuld kwijt waardoor de schuldenlast van 750 miljoen naar 450 miljoen euro daalde, wat een rentebesparing oplevert van 40 miljoen euro per jaar voor HEMA.

Op het hoofdkantoor, bij de bakkerijen en in de winkels werken ruim 9000 mensen, bij de franchisenemers nog eens een kleine 7000 mensen. Voor deze mensen blijft alles bij hetzelfde

Bij de eigen winkels, de bakkerijen en op het hoofdkantoor werken 9500 mensen. Bij de Nederlandse franchisevestigingen werken er nog eens 7000. De overname verandert niets aan de afspraken die met hen zijn gemaakt over arbeidsvoorwaarden.

De deal moet alleen nog goedkeurt worden door de mededingingsautoriteiten.

Reageer op dit onderwerp