Wibra: “Wij zijn essentieel en openen de deuren”

ZWAAGDIJK -OOST – De winkels van Wibra gaan mogelijk vandaag weer open, ondanks dat de winkels niet in de categorie van essentiële winkels vallen maar omdat HEMA wel open mocht blijven omdat zij essentiële goederen verkopen zegt de directie van Wibra dat ook zij essentiële goederen verkopen en dus gewoon weer open kunnen.

Als Wibra vandaag wel weer open gaat dan zal het assortiment dat wordt aangeboden sterk gereduceerd zijn tot enkel de essentiële goederen, zoals schoonmaakmiddelen en kantoorartikelen. Een bron binnen Wibra laat aan RTLz weten dat het vrijwel zeker is dat de winkels vandaag weer open gaan. Het personeel van Wibra zal posters met duidelijke instructies gaan ophangen voor de klanten wat wel en wat niet mag worden verkocht.

Personeel ongerust

Na het naar buitenkomen van deze plannen hebben werknemers van Wibra bij het FNV aan de bel getrokken omdat ze bang zijn dat het juist enorm druk gaat worden in de winkels. Volgens FNV-bestuurder Linda Vermeulen vraagt het personeel zich überhaupt af of zij wel mogen werken omdat het kabinet heeft opgeroepen thuis te blijven.

Reageer op dit onderwerp