Boris Dittrich te gast tijdens het cultuurprogramma op Hoorn Radio

HOORN – Hendric van Doorn ontvangt in zijn programma HoornRadio Cultuur Boris Dittrich. In oktober kon het niet doorgaan, maar het uitgestelde bezoek zal nu a.s. zaterdag 12 december plaatsvinden. Naar aanleiding van een drie uurs interview in juli via NPO1 werd zijn interesse vooral gewekt door de uitgebreide aandacht voor de boeken die hij in de afgelopen jaren geschreven heeft. Naar aanleiding daarvan werd er contact gelegd met hem om ook bij HoornRadio te komen en daar over zijn boeken te vertellen. Hij stemde onmiddellijk toe. Zijn boeken zijn het uitgangspunt voor dit interview. Maar de inhoud daarvan geeft redenen en verwijzingen genoeg om ook te praten over het werk dat hij gedaan heeft.

Boris Ottokar Dittrich werd in 1955 in Utrecht geboren. Na zijn studie in Leiden werkte hij als advocaat in Amsterdam en als rechter in Alkmaar. Jaren lang was hij lid van de Tweede Kamer voor D66 en vervulde daar ook de functie als fractievoorzitter. Na die periode werkte hij elf jaar voor Human Rights Watch. Eerst in New York en daarna in Berlijn. In 2019 werd hij senator in de Eerste Kamer. Tussen de bedrijven door schreef hij een tiental boeken. De thriller ’W.O.L.F.’ werd door Vrij Nederland Detective & Thrillergids verkozen tot beste Nederlandstalige thriller van 2016. In 2018 werd hij gevraagd om het Spannende Boek van de Maand te schrijven. Hetgeen resulteerde in ’Barst’. Dit jaar verscheen zijn roman ’Terug naar Tarvod’.

Live uitzending van HoornRadio Cultuur elke zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op HoornRadio te ontvangen op DAB+ en www.hoornradio.nl en app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.

Reageer op dit onderwerp