Politie blijft waarschuwen voor gebruik elektrische step op de openbare weg, dit is vaak niet toegestaan

WEST-FRIESLAND – Iedereen heeft ze vast wel een keer voorbij zien zoeven, elektrische steps. Wist u dat slechts enkele e-steps zijn goedgekeurd door de RDW? Dit betekent dan ook dat je zonder goedkeuring NIET op de openbare weg mag rijden. Als wij u zien rijden kunt u daarvoor een bekeuring krijgen (€270) en dient de e-step inbeslaggenomen te worden. Controleer daarom vóór aanschaf of deze een e-step legaal is.

Overige regels.

  • Plaats op weg: E-steps mogen NIET op de stoep. Toegestane e-steps die een maximum snelheid van 25 km/u hebben rijden op het fietspad of fietsstrook. Ontbreekt het fietspad of fietsstrook dan moet je op de weg rijden (net als fietsers). Toegestane e-steps die harder dan 25 km/u kunnen, volgen de regels van bromfietsers en rijden op de rijbaan of op een bromfietspad.
  • Verzekering. Voor een e-step is een WA-verzekering verplicht. Elke e-step moet voorzien zijn van een verzekeringsplaatje en voertuigidentificatienummer.
  • Verlichting: ’s Nachts of bij slecht zicht moet verlichting gevoerd worden. Eventueel mag de bestuurder losse lampjes.

Reageer op dit onderwerp