Directeur De Woonschakel zet handtekening voor bouw nieuwe sociale huurwoningen

MEDEMBLIK – Met enkele ferme handtekeningen werden vandaag handtekeningen gezet onder de contracten voor de bouw van 28 sociale huurwoningen op drie bouwlocaties in West-Friesland. In opdracht van de corporatie gaat bouwbedrijf Kuin aan de slag met 9 woningen op de voormalige voetbalvelden van SEW in Nibbixwoud. In Wijdenes komen 10 huurwoningen in het projectplan Sally. Ditzelfde type woning zal ook volgend jaar gebouwd gaan worden op de oude voetbalvelden van DEK in Medemblik.

De Woonschakel is blij met iedere nieuwbouwwoning op de markt. Daarmee kan weer een woningzoekende aan een passende woning worden geholpen.

Achtergrondinformatie nieuwbouw

Hoewel de voorbereidingstijd van projecten meer en meer tijd in beslag neemt is de corporatie blij met de realisatie van alle bouwprojecten. Eerder dit jaar leverde de corporatie al 105 woningen/appartementen op in Midwoud-Nibbixwoud-Spanbroek en Bovenkarspel. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de volgende 109 woningen op 8 verschillende bouwlocaties te weten:

  • 21 won. Bosstraat/Kerkweg Obdam oplevering december 2020
  • 20 app. Streekhof-Bovenkarspel oplevering maart 2021
  • 22 won. Bijltjeshof/Kuipershof Medemblik oplevering 2 e kwartaal 2021
  • 11 won. Tripkouw-Medemblik oplevering 3 e kwartaal 2021
  • 9 won. SEW terrein-Nibbixwoud oplevering 3 e kwartaal 2021
  • 7 won. Sint Elisabethstraat-Grootebroek start bouw 1 e kwartaal 2021
  • 10 won. Sally-Wijdenes start bouw 2 e kwartaal 2021
  • 9 won. DEK terrein-Medemblik start bouw 2 e kwartaal 2021

Het betreffen allemaal 2-4 kamer woningen en appartementen met een huurprijs liggend tussen de € 550 – € 678,-  afhankelijk van de grootte en locatie. Hiermee zijn alle woningen bereikbaar voor de primaire  doelgroepen uit de verschillende inkomensklassen.

Meer woningen

De reactie van de directie op de bouwplannen is helder ‘fantastisch dat we deze woningen kunnen realiseren, iedere woning telt, de komende jaren zijn nog meer woningen nodig voor de vele woningzoekenden die op zoek zijn naar een huurwoning. De wachttijden van actief woningzoekenden kunnen momenteel wel oplopen tot 8 jaar en dat is veel te lang!

Reageer op dit onderwerp