De toekomst van kinderen in kwetsbare gezinnen in West-Friesland in gevaar

WEST-FRIESLAND – De toekomst van kinderen in gezinnen waar het niet zo lekker loopt is in gevaar. Reden is het korten van de subsidie door de gemeente Medemblik voor Humanitas Home-Start. Dit programma helpt opvoedproblemen in de kiem te smoren. Zonder voldoende budget kunnen de professionele coördinator met goed getrainde vrijwilligers geen gezinnen in 2021 helpen. Terwijl laagdrempelige opvoedhulp zorgt voor een stabielere thuissituatie. Ouders doen minder ook beroep op veel duurdere professionele hulpverlening. Kinderen die opgroeien in een stabiel gezin zijn blijer, doen het beter op school en kunnen zich als volwassene gemakkelijker redden.

Om dit niet verloren te laten gaan is Humanitas een fondsenwervingsactie gestart voor het kunnen geven van deze hulp. De vrijwilligersorganisatie hoopt €25000 op te halen. Steun Humanitas en doneer via https://www.whydonate.nl/fundraising/humanitas-home-start/nl.

Humanitas is sinds 2018 actief in Medemblik met Home-Start en heeft al zo’n 35 gezinnen geholpen. Daarnaast wil Humanitas Home-Start uitbreiden naar andere plaatsen in West-Friesland, zoals Hoorn. Dit kan alleen met hulp van iedereen die gezinnen een warm hart toedraagt en weet dat er een dorp nodig is om een kind op te voeden. Ga naar https://www.whydonate.nl/fundraising/humanitas-home-start/nl en doneer!

Reageer op dit onderwerp