Zet jij ook een oranje kaars voor je raam?

WEST-FRIESLAND – Soroptimistclub Hoorn e.o. maakt zich sterk voor het zoveel mogelijk oranje laten kleuren van West-Friesland.

‘Orange the World’ is de internationale campagne van de Verenigde Naties ‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes’. Sinds 2014 is het oranje uitlichten van bijzondere bouwwerken een onderdeel van deze campagne. In het eerste jaar kleurden bijvoorbeeld Time Square,  Empire State Building en de piramides en sfinx in Caïro oranje. Inmiddels worden overal bouwwerken oranje uitgelicht en vinden er activiteiten plaats in meer dan 100 landen. Oranje staat voor de dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

De campagneperiode loopt van  25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens.

De zeven West-Friese gemeenten verlenen ook dit jaar weer hun medewerking aan de campagne door het tijdens de campagneperiode in het oranje aanlichten van bouwwerken en/of door aandacht te besteden aan de campagne via de lokale (social) mediakanalen.

Wil jij tijdens de campagneperiode ook jouw steun betuigen aan vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld en wil je hen een hart onder de riem steken? Laat dan van 25 november tot en met 10 december een oranje kaars voor je raam branden, maak daarvan een foto, plaats deze via je facebook/instagram en gebruik daarbij #OrangetheWorld en deel het bericht! Heb je zelf hulp nodig? Bel “Veilig Thuis”: 0800-2000 (advies en meldpunt voor huiselijk geweld)

Als je financieel je steentje bij wilt dragen, kan dat ook! Soroptimistclub Hoorn e.o. vraagt uw steun voor het project: “Stop Huiselijk Geweld” waarmee zij op dit moment heel concreet het Oranje Huis van de Blijf Groep in Alkmaar, de opvanglocatie voor vrouwen uit West-Friesland die te maken hebben met huiselijk geweld, helpen door een fundraising actie voor de aanschaf van een personenbus.

De personenbus (8- of 9- persoons) is dringend nodig voor het vervoer van vrouwen en kinderen van hun schuiladres of om cliënten naar een vervolglocatie te brengen. Meer info over de Blijf Groep en het Oranje Huis: www.blijfgroep.nl en over Soroptimistclub Hoorn e.o.: https://soroptimist.nl/nl/hoorn/

Uw donatie kunt u storten op de project rekening van Soroptimistclub Hoorn e.o. NL 69 RABO 0325 834423 onder vermelding van “Bijdrage voor busje”.

Reageer op dit onderwerp