
Ingrediënten
- 300 g zuurkool
- 400 g kruimige aardappels
- 75 g achterhammen, in blokjes of reepjes
- 80 g katenspek, in plakken
- 60 ml melk
- 10 g roomboter
- 0,5 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blokje groentebouillon
- 1 tl karwijzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook ze in een klein laagje water met het bouillonblokje.
- Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af, voeg je de melk en boter toe en stamp je er een puree van.
- Maak de puree op smaak met peper, zout en eventueel een klein beetje nootmuskaat.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en het karwijzaad even aan.
- Voeg vervolgens de hamblokjes en de zuurkool toe en bak dit een aantal minuten mee.
- Neem een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree over de bodem.
- Verdeel de zuurkool over de puree en leg de plakken katenspek er bovenop.
- Zet de ovenschotel ongeveer 15 minuten in de oven.
- Proef de zuurkool dus even voordat je deze in de pan doet.
- Als je gaan karwijzaad in huis hebt en het niet wilt kopen kun je ook komijnzaad of komijnpoeder gebruiken.
Note!
Tips: Als je de zuurkool te zuur vindt kun je ‘m even kort afspoelen in een zeef.
Reageer op dit onderwerp