Bonifaciuskerk Medemblik brengt het Mokum Kwartet

MEDEMBLIK- Zondagmiddag 22 november komt er onverwachts een bijzonder klassiek concert in de Bonifaciuskerk in Medemblik … zelfs 2 ! Het Mokum Kwartet speelt dan try-outs van  4 strijkkwartetten van Beethoven verdeeld over 2 programma’s. Een unieke combinatie op de valreep van het Beethoven-jaar 2020, die de ontwikkeling van deze invloedrijke componist als jong genie naar oude meester blootlegt. De 4 musici zijn stuk voor stuk gerenommeerde spelers en spelen met overtuiging, vakmanschap en liefde!

Joan Berkhemer & het Ysaye Trio
Het Mokum Kwartet bestaat uit:
*Joan Berkhemer (viool): speelde als solist onder meer met het Koninklijk Concertgebouworkest en in kamermuziek-ensembles over de hele wereld. Als dirigent stond hij o.a. voor het NH Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia. Als componist schreef hij ook strijkkwartetten, kamermuziek, liederen en filmmuziek.
*het Ysaye Trio, bestaande uit:
Rada Ovcharova (viool) – won al vroeg 1ste prijzen o.a. op het Internationale “Young Music Talents” in Sofia. Zij behaalde haar Master aan het Rotterdams Conservatorium en heeft inmiddels veel ervaring in kamermuziek-gezelschappen en in recitals in Nederland en Europa.
Emlyn Stam (altviool) – behaalde zijn Master aan het Kon. Conservatorium in Den Haag o.a. gecoached door Vladimir Mendelssohn en sindsdien actief in kamermuziek, als solist en orkestlid (o.a. als eerste violist) in Nederland en Europa.
-Willem Stam (cello) – Canadees/Nederlandse cellist kwam op 17-jarige naar Nederland om te studeren bij Dimitry Ferschtman. Als ervaren kamermuziekspeler heeft hij diverse ensembles in het leven geroepen en op bijna alle werelddelen gespeeld.

Beethoven strijkkwartetten
Op het programma staan vier van Beethoven’s 4-delige composities voor strijkkwartet,
verdeeld over 2 programma’s.
14.00 uur :
Opus 18, nr. 2 (1799) met een sfeer van stoutmoedige vindingrijkheid en humor !
Opus 95 (1810) enigszins dramatisch vanwege afgewezen huwelijksaanzoek.
16.00 uur:
Opus 18, nr. 6 (1800) vernieuwend en een melancholisch 4de deel la Melanconia.
Opus 135 (1826) kleinschalig en mild … Muss es sein? Es muss sein.

Er kan ook voor beide programma’s gereserveerd worden.
Reserveer op tijd want er is beperkte zaalcapaciteit vanwege Covid-19 maatregelen.

Zondag 22 november 2020
Bonifaciuskerk – Kerkplein 9 – 1671 CR Medemblik
aanvang 14.00 uur entree € 15
aanvang 16.00 uur entree € 15
RESERVEREN via : bonifaciusmedemblik@gmail.com

Reageer op dit onderwerp