CV templates gebruiken voor een goede eerste indruk

Je wilt graag solliciteren voor die nieuwe baan en wilt een goede indruk achterlaten. Een cv template helpt daar aan mee. De cv die je opstuurt is de eerste indruk die je bij je nieuwe werkgever maakt. Wie wilt nu niet opvallen en een goede eerste indruk maken? 

Een goede cv lay-out maken kost veel tijd en energie en daar zitten we eigenlijk helemaal niet op te wachten. Gelukkig zijn er veel oplossingen om toch een strakke cv te creëren, maar minder tijd en energie er aan kwijt te zijn. Gebruik een cv template!

Het maken van een cv met een cv template in Word

Het is heel eenvoudig om met een cv-template in Word een goed uitziend cv te maken. Waarom? Omdat een cv-template een vooraf ingericht Word-document is. Belangrijke zaken als stijl, marges, regelafstand als lay-out zijn dus al ingesteld. Om een goed uitziend cv te maken moet je alleen nog de ontbrekende gegevens invullen. Natuurlijk heeft Word niet alleen een template voor het maken van een cv. Er zijn ook sjablonen voor bijvoorbeeld brieven, folders en rapporten.

Heel veel gratis cv templates

MS Office heeft veel gratis cv-sjablonen om jouw cv template in te maken. Ook worden dit er (naar verwachting) steeds meer. Zo had MS Office 2010 20 cv-sjablonen en MS Office 2019 al duizenden (!) gratis templates om te downloaden. Je kan ze eenvoudig op je eigen computer of laptop vinden.

Een opvallend cv

Een Word cv template downloaden en gebruiken als lay-out voor jouw cv is makkelijk en snel gedaan. Het enige nadeel is dat veel andere mensen dit waarschijnlijk ook denken. Ze gebruiken dezelfde templates om hun cv te maken. Je nieuwe werkgever krijgt misschien wel tientallen dezelfde soort cv’s; probeer daar maar eens uit op te vallen.

Dat kan door een cv template van een andere site te downloaden en niet te gebruiken van MS Office. Zo zorg je dat je opvalt tussen alle cv’s en maak je meer kans op die (droom)baan!

Waarom is een CV template belangrijk bij het solliciteren?

Een professionele cv template zorgt er voor dat je opvalt en een goede eerste indruk bij je nieuwe werkgever maakt. Je nieuwe werkgever kan zo in één oogopslag zien dat jij tijd en energie in jouw eigen CV hebt gestoken. Een eerste indruk maak je maar één keer.

Reageer op dit onderwerp