Geen boeken meer met Zwarte Piet in de bibliotheken in West-Friesland

WEST-FRIESLAND – De bibliotheken in West-Friesland halen boeken uit de schappen waar Zwarte Piet in voorkomt. De maatschappelijke druk zorgt ervoor dat de bibliotheken deze stap gaan nemen.

Paula Orme, woordvoerster van de Westfriese Bibliotheken zegt in een reactie: ” Het antwoord is: ja, maar steeds minder. Onze collectie beweegt mee met de vraag uit de samenleving. Er is een duidelijke verschuiving te zien. Zwarte Piet verdwijnt uit nieuwe titels, terwijl oudere boeken met Zwarte Piet afgeschreven worden om ruimte te maken voor nieuwe collectie..”

Ondertussen heeft Kick Out Zwarte Piet al laten weten dat zij ook actie gaan voeren tegen de opvolger van Zwarte Piet, de Grijze Piet. Enkel de Roetveeg Piet willen zij toestaan, de zwarte en grijze pieten niet..

Reageer op dit onderwerp