NS wil dat reizigers zich vooraf aanmelden

WEST-FRIESLAND – Om vanaf vandaag met de trein te reizen moet je volgens de NS je vooraf aanmelden. De NS hoopt op deze manier een beter beeld te krijgen van welke treinen te druk worden en kunnen dan ingrijpen. De NS heeft in haar app daarvoor een speciale functie laten inbouwen.

Heb je geen NS-app dan kan jij je ook gewoon aanmelden via de website van de NS. Wel moet jij je dan aanmelden op de website van de NS. Zodra je bent ingelogd in de Treinwijzer kom je in ‘Mijn aanmeldingen’ terecht. Hier vind je je nog te maken reizen en kun je een nieuwe reis aanmelden. Tijdens het aanmelden zie je aan de hand van 1, 2 of 3 poppetjes wat de verwachte drukte in de trein is ;en of er nog plek is voor jou (en je fiets, als je die meeneemt).

Goed om te weten

  • Het is alleen mogelijk om een treinreis voor vandaag en/of morgen aan te melden.
  • Je kunt je treinreis aanmelden tot 1 minuut voor de geplande vertrektijd van de trein.
  • De Treinwijzer werkt alleen bij NS en in binnenlandse NS treinen.
  • Kinderen tot 4 jaar mogen op dezelfde aanmelding meereizen op schoot. Voor elke reiziger ouder dan 4 jaar kan een eigen reis aangemeld worden.