Medemblik boekt succes met het verhalen van schades op de daders

MEDEMBLIK – Defecte straatverlichting? Beklad parkbankje? Omvergereden verkeersbord? Er wordt helaas nogal wat vernield in onze gemeente.

Naast dat de gemeente Medemblik de schade zo snel mogelijk wil herstellen, spannen zij zich ook in om de schades te verhalen op de veroorzaker. Er namelijk nogal wat geld mee gemoeid. Van enkele honderden tot duizenden euro’s. Gelukkig keert de veroorzaker/verzekeraar regelmatig uit.

Yolanda van Helmond van de gemeente Medemblik zegt tegen Medemblik Actueel: “Dit jaar heeft de gemeente Medemblik al € 31.000,- ontvangen van de veroorzaker of waarborgfonds voor het herstel van de vernielingen in de openbare ruimte. In 2018 was dit 63.821,- euro en in 2019 66.201,- euro, voor het hele jaar 2020 verwacht de gemeente Medemblik ook rond de 60.000 euro aan schadevergoedingen uit te komen

Ziet u schade?

Ziet u schade (moedwillig) veroorzaakt aan een lantaarnpaal, voetpad, fietspad, prullenbak of groenvoorziening? Maak dan een melding via de Fixi-app of neem contact met de gemeente Medemblik op. Een anonieme melding maken is ook mogelijk. Dat kan via www.meldmisdaadanoniem.nl. Samen kunnen we veel bereiken om de openbare ruimte netjes, prettig en veilig te houden!

Reageer op dit onderwerp