WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Italiaanse kipgehaktballetjes met aubergine en mozzarella

Italiaanse kipgehaktballetjes met aubergine en mozzarella

Wat eten wij vandaag: Italiaanse kipgehaktballetjes met aubergine en mozzarella Wat eten wij vandaag: Italiaanse kipgehaktballetjes met aubergine en mozzarella Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 300 g kipgehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bol mozzarella of
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 handje verse basilicum

Instructies

  1. Kneed het gehakt met 1 teentje knoflook en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper en draai er balletjes van.
  2. Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en bak de gehaktballetjes in circa 4 minuten rondom goudbruin. Neem de balletjes uit de pan en houd apart.
  3. Fruit de ui en de rest van de knoflook in het bakvet. Voeg de aubergine toe en bak deze 5 minuten mee.
  4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en een scheut water toe, breng op smaak met zout en peper en laat nog 20 minuten pruttelen. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  5. Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Gratineer circa 10 minuten in de oven.
  6. Bestrooi de Italiaanse kipgehaktballetjes voor het serveren met de basilicum. Lekker met stokbrood of spaghetti.

Reageer op dit onderwerp