Interview Ernesto Hoost, K1 kickbokser uit Hoorn

HOORN – Verslaggever Bert Putters in gesprek met K1 Kickbokser uit Hoorn. Hoost was, voordat hij profvechter werd, sportleraar voor jongeren met een alternatieve straf. Zijn bijnaam luidt Mister Perfect, omdat hij de technieken van zijn sport K-1 volgens insiders perfect beheerst. K-1 is een mix van kickboksen, kungfu, karate en muay thai boksen. Hoost bereikte een sterrenstatus in Japan.

Hoost deed vanaf het begin (1993) mee aan de zogeheten K-1 World Grand Prix in de Tokyo Dome, waar elk jaar de crème de la crème van K-1-vechters onder massale publieke belangstelling in een afvalrace strijden om de kampioenstitel. Hoost is samen met Sem Schilt de recordhouder K-1-titels van de wereld, door de titel vier keer te winnen. Op 2 december 2006 nam Hoost voor de laatste maal deel aan de K-1. In de halve finale trof hij de Nederlander Sem Schilt. Hij verloor de partij op jurybeslissing. (Wikipedia)

Reageer op dit onderwerp