WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Krokante speklapjes met andijvie

Krokante speklapjes met andijvie

Wat eten wij vandaag: Krokante speklapjes met andijvie Wat eten wij vandaag: Krokante speklapjes met andijvie Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g andijvie
  • 200 g tomaten
  • 4 speklapjes
  • 3 tl kerriepoeder
  • grove mosterd
  • zonnebloemolie

Instructies

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje water ca. 20 minuten gaar.
  2. Afgieten.
  3. Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.
  4. Was de andijvie.
  5. Snijd de andijvie in reepjes, de tomaten in partjes en de speklapjes elk in drieen.
  6. Droog de andijvie in een sladroger of schone theedoek.
  7. Wrijf de stukjes speklap in met 1 tl kerriepoeder.
  8. Bak de speklapjes in een droge koeken pan in ca. 12 minuten op een vrij hoog vuur knapperig en bruin.
  9. Keer ze tussentijd heel vaak om zodat ze niet te donker worden.
  10. Bestrijk de stukjes speklap als ze klaar zijn aan beide kanten met mosterd en bak ze om en om nog 1 minuut.
  11. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de ui met 11/2 tl kerriepoeder 3 min.
  12. Voeg de tomaatjes en de andijvie toe en roerbak ze 3-4 minuten mee.
  13. Verdeel de roergebakken andijvie met tomaat, gekookte aardappels en speklapjes over 4 borden.
  14. Bedruppel de aardappelen met een heel klein beetje van het bakvet van de speklapjes en bestrooi ze met wat zwarte peper.

Reageer op dit onderwerp