
Ingrediënten
- 500 g spruitjes
- 500 g zuurkool
- 1 stuk grote ui
- 1 stuk rode paprika
- 1 scheutje olijfolie
- 1 el kerriepoeder
- 1 kg zoete aardappel
- 4 el mayonaise
- 200 g ananasstukjes
- 8 el geraspte kaas belegen
Instructies
- Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de spuitjes in vieren. Pel de ui. Snijd de ui en de paprika in stukjes.
- Verhit een flinke scheut olie in een diepe pan en bak hierin de ui en paprika 3 minuten. Voeg de kerrie toe. Schep de zuurkool erdoor.
- Voeg ca. ¾ l heet water toe. Leg een deksel half op de pan, breng aan de kook en kook 25 minuten op een matig hoog vuur.
- Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in kleine stukken.
- Schep de groenten als ze 10 minuten opstaan om met de zoete aardappelen en laat nog 15-20 minuten koken (met deksel). Voeg na ca. 5 minuten de spruitjes toe en kook tot de zoete aardappelen gaar zijn.
- Afgieten en mengen met de mayonaise en eventueel peper en zout naar smaak. Schep in een ovenschaal. Verdeel de ananas en kaas erover. Zet direct in een hete oven (200°C) ca. 15 minuten gratineren of laten afkoelen en later 30 minuten in de hete oven opwarmen en gratineren.
Note!
Tips: voeg met de zuurkool ook 3 fijngehakte teentjes knoflook toe.
Reageer op dit onderwerp