WF Nieuws
Foto: Shutterstock

Geen 5G-masten op Sterflats Intermaris Hoorn

HOORN – Intermaris heeft na overleg met de Vereniging van Huurders van de Sterflats in Hoorn afgesproken dat er geen nieuwe 5G-masten zullen worden geplaatst op de daken van deze flats. Dit na vragen van bewoners die ineens de huidige zendmast zagen worden vervangen voor een 5G-mast.

Intermaris geeft aan dat bij deze mast de belofte met KPN niet is verbroken, KPN heeft aangegeven dat het hier ging om onderhoud en dat er geen belofte is gebroken. Maar of dit de onrust onder bewoners zal weghalen is nog maar de vraag.

De 5G-frequentie ligt bij een groep inwoners van Nederland onder vuur, zo zou het schadelijk zijn voor de 5-gezondheid en zijn diverse masten al slachtoffer geworden van brandstichting. Afgelopen zomer zijn de eerste frequenties geveild door het ministerie van Economische Zaken en zijn de providers aan de slag gegaan met het aanpassen van de huidige zendmasten. Het gaat hierbij niet om de hoge frequenties, die worden pas over enkele jaren geveild.

Hoorn is samen met de overige 6 Westfriese gemeenten wel aan het kijken welke rol de gemeente kan spelen bij de uitrol van 5G, nu is het zo dat onder bepaalde voorwaarden antennes lager dan 5 meter vergunningsvrij mogen worden geplaatst.


Reageer op dit onderwerp