WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Maaltijdsoep met pompoen, selderij en savooiekool

Maaltijdsoep met pompoen, selderij en savooiekool

Wat eten wij vandaag: Maaltijdsoep met pompoen, selderij en savooiekool Wat eten wij vandaag: Maaltijdsoep met pompoen, selderij en savooiekool Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 500 g pompoenen, geschild, in blokjes van ca. 3 cm
  • 1 knolselderij, geschild, in blokjes van ca. 3 cm
  • 300 g savooiekolen, in repen
  • 1 l groentebouillon van tablet of
  • 1 l kruidenbouillon van tablet
  • 4 sneeën roggebroden
  • 2 eetl. stroop
  • 4 plakken katenspek of
  • 4 plakken ontbijtspek

Instructies

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui met de kerriepoeder.
  2. Voeg de pompoen, de knolselderij, de savooiekool en de bouillon toe en kook met deksel zachtjes 20 minuten.
  3. Serveer de soep met roggebrood met stroop en spek.

Reageer op dit onderwerp