Coronamaatregelen treft ook bridgeclub Venhuizen

VENHUIZEN – Na alle vervelende mededelingen over het Corona-beleid van het kabinet en Tweede kamer, werd er ook nog gebridged donderdag 01-10-2020. Waar anderen nog totaal niet bridgen en anderen sinds gisteren zijn gestopt, wordt bij “Gezelligheid Troef” nog steeds gebridged. Wel moeten wij ons houden aan 14 paren is 28 bridgers. Omdat 30 een ongelukkig getal is. Je hebt dan een stilzit van een half uur. Gelukkig is alles goed geregeld in dorpshuis ’t Centrum te Venhuizen.

De uitslag van de top 6 was niet geheel verrassend. Onderaan was er wel een verrassende plaats weggelegd voor het paar Tine de Hart & Joop Spaander. Vanaf de 6e plaats krijgen we net zoals vorige week de 50% scorers. Piet & Mary Obdam vorige week nog keuring 2e, kwamen deze middag tot een score van 50,69%. De top 3 was ex aequo weggelegd voor de paren Rudy Tensen & Guda Mastenbroek en Piet Tensen & Bert Putters met ieder 56,42%. Met een verschil van 0.05% meer waren Piet & Tiny Langedijk op de 2e plaats geëindigd met 56,47%. De toppers van deze middag waren wederom Gerard Groot & Chris van Stappershoef met maar liefst 71,46%.

Spel 1

Spel 1 was voor velen een hoofdpijn bieding. Oost/West kwam uiteindelijk uit op 4 ♥ en wanneer Noord/Zuid naar 5♣ ging, dan konden zij bij een klein verlies -2 scoren en zonder een doublet van O/W waren zij helemaal spekkoper geweest. Wanneer O/W het durfde naar 5♥ te gaan en ook nog een doublet om de oren kregen, dan was N/Z daar weer spekkoper. En dit geluk had het paar Piet Tensen & Bert Putters en dus 100%. Deze middag geen enkele slemscore. Meerdere spellen leende zich daar wel voor, omdat er vaak 4♠ + 2 werd gemaakt, maar ook 3 Sans + 3. Komt de tegenstander met een andere uitkomst dan werd verwacht, werd het contract of gemaakt of 1 down behoorde dan tot de mogelijkheden.

Volgende week hopen we weer te kunnen bridgen.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.