WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

Wat eten wij vandaag: Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus Wat eten wij vandaag: Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 4 eieren
  • 40 g boter of
  • 40 g vloeibaar bakproduct
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 40 g bloem
  • 400 ml melk
  • 200 g hamreepjes
  • 2 eetl. peterselie, gehakt

Instructies

  1. Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten.
  2. Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze en hak ze fijn.
  3. Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen. Giet de melk er in gedeelten bij. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe.
  4. Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal. Verdeel de hamreepjes erover. Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?



Uw banner hier?