WF Nieuws
Foto aangeleverd

Open dagen Agrarisch Museum Hoogwoud verplaatst naar 2021

HOOGWOUD – De afgelopen editie was het druk, erg druk en ook erg gezellig tijdens de open dagen van het Agrarisch Museum in Hoogwoud. Nic Houter laat in het museum een divers aan (on)gerestaureerde gereedschappen, werktuigen en apparaten zien. 

Nic Houter: “Het begint met het opkopen van onder meer apparaten en gereedschap uit alle streken in Nederland die vaak in verwaarloosde staat verkeren en eigenlijk meer geschikt zijn voor de schroothoop.” Maar Nic Houter en zijn vrouw Corry vinden dat juist een uitdaging, en ondanks dat ze soms weken werken om een stuk gereedschap in oude staat terug te krijgen blijven ze doorgaan met het opknappen van oude agrarische werktuigen.

Elk jaar groeit het aantal stukken in het museum aan de Gouwe 3-B in Hoogwoud, zo werd er laatst nog een machine uit 1853 in Doodewaard op de kop getikt waar vooral veel bouten en moeren aan ontbraken, maar ook dat bleek geen grote hindernis te zijn voor Nic Houter, op een boerderij in de buurt werden de ontbrekende moeren en bouten gevonden waardoor de machine die oorspronkelijk uit Engeland kwam, weer volledig gerestaureerd kon worden.

Corona

Maar door de corona is besloten dat de open dagen die eigenlijk dit jaar weer zouden plaatsvinden niet doorgaan en worden verschoven naar 2021.. Dan is iedereen weer welkom, aldus Nic en Corry Houter.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?