WF Nieuws

DSV Opmeer start petitie tegen de 5.1% huurverhoging

OPMEER – Terwijl de regering dinsdag liet weten dat mensen met een kleine beurs vanaf volgend jaar een lagere huur gaan betalen komt de gemeente Opmeer met een 5,1% huurverhoging voor haar huurders.  Teveel vind DSV Opmeer en startte daarom een petitie om de huurverhoging van 5,1% van tafel te krijgen.

Alex Kalthoff van de DSV zegt hierover tegen WF Nieuws: “Juist in de onzekere tijden waarin de economie onder druk staat door Corona vindt DSV dit een slecht besluit. Wij willen niet dat de lasten voor de inwoners van Opmeer verder stijgen. DSV vindt het belangrijk dat mensen financiële zekerheid hebben. De gemeente kan daar bij helpen door de lasten niet te laten stijgen. Daarom heeft DSV in de raad het College en alle raadsfracties gevraagd de huurverhoging niet door te voeren. Het College heeft beloofd dit de raad van oktober weer voor te leggen. Zoals het er nu uitziet, blijft het College bij haar standpunt en komt er geen voorstel om de verhoging NIET door te voeren. Wij vinden dit onbegrijpelijk, zeker nu het woningbedrijf jaarlijks een meevaller van 700.000 euro heeft en nog eens een eenmalige meevaller van 2,1 miljoen.

Teken de petitie

Alex Kalthoff roept dan ook iedereen op om de petitie te tekenen om zo het college op andere gedachten te brengen. Door te tekenen laat u de gemeenteraad van Opmeer zien en merken dat deze huurverhoging door het college moet worden teruggedraaid.  Kalthoff: “De raad bespreekt dit 8 oktober. Wij hebben uw hulp nodig. Via Facebook is er een petitie gestart om de huurverhoging terug te draaien. Wij staan alleen sterk als veel inwoners deze petitie tekenen en op Facebook delen. Kortom, laat van u horen! Op Facebook DSVOpmeer kunt u via secure.avaaz.org de petitie tekenen.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?