WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Karbonade met citroenmosterd

Karbonade met citroenmosterd

Wat eten wij vandaag: Karbonade met citroenmosterd Wat eten wij vandaag: Karbonade met citroenmosterd Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades
  • peper en zout
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 500 g wortels
  • 1 citroen
  • 6 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el mosterd
  • 50 ml vleesbouillon
  • 2 el bieslook, gehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200C.Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Schil de aardappelen en snij deze in plakjes.
  3. Schrap de wortel en snij ook deze in plakjes.
  4. Kook de aardappel- en wortelplakjes 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  5. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht.
  6. Meng 4 eetlepels olijfolie met zout, peper, knoflook, 1 tl citroenrasp en 1 el citroensap.Leg de aardappel- en wortelschijfjes dakpansgewijs in de ovenschaal en bestrijk ze met het oliemengsel.
  7. Giet de rest eroverheen.
  8. Zet de schaal 15-20 minuten in de oven tot de inhoud goudbruin is.
  9. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de karbonades aan beide kanten 3 minuten.Meng 1 eetlepel citroenrasp en1 eetlepel sap door de mosterd.
  10. Voeg de bouillon bij de karbonades en laat ze nog 5 minuten garen.
  11. Serveer het vlees met de citroenmosterd er apart bij en met de wortelgratin, bestrooid met bieslook.
  12. Neem in plaats van karbonades magere varkenslapjes.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?



Uw banner hier?