WF Nieuws
Foto aangeleverd

Duurzaam de winter doorkomen

Nederland heeft met klimaatverandering te maken. Dat neemt niet weg dat het in de wintermaanden nog altijd flink koud zal zijn. Het kwik kan het nulpunt raken of zelfs eronder duiken. Dit betekent dat lekker de verwarming opstoken wel heel aantrekkelijk wordt. Terwijl de uitstoot juist ook negatief kan uitpakken voor het klimaat. Het is dus belangrijk om te zorgen voor duurzame manieren om de winter te overleven. Bijvoorbeeld door te stoken met een elektrische sfeerhaard. Dit draagt er ook aan bij dat op andere gebieden, zoals de bouw, meer uitstoot mogelijk blijft. Dit is belangrijk.

De duurzame methoden volgen
Het terugdringen van het gasverbruik is nog altijd een belangrijk speerpunt van de overheid. Zeker ook omdat de laatste tijd bleek dat het aantal verkochte cv-ketels weer is opgelopen in Nederland. Er werden meer ketels verkocht dan in voorgaande jaren. Daarmee wordt het dus ook weer lastiger om de uitstoot te blijven terugdringen. Wie hier zelf aan wil bijdragen, doe dat bijvoorbeeld met het gebruik van bijvoorbeeld een sfeervolle schouw met daarin een elektrische haard in huis te plaatsen. In dat geval wordt alleen nog stroom gebruikt en is er van gas geen sprake meer. Wie stroom duurzaam opwekt, is dan dus dubbelop zuinig bezig hiermee.

Meer dan alleen sfeer
Nu thuis blijven belangrijker dan ooit is, is het ook belangrijk om voor een goede sfeer in huis te zorgen. Dat neemt niet weg dat de elektrische sfeerhaarden meer bieden dan alleen maar een goede sfeer. Het is ook zo dat deze haarden zorgen voor een goede mate van warmte. Dit is dus ook een reden om ervoor te kiezen. Hier bestaat nog weleens verwarring over. Er wordt gedacht dat het alleen om warme sfeer gaat, terwijl dit dus niet het geval is. Op meerdere punten draagt u zo dus bij aan wat de maatschappij nodig heeft op dit moment.

 


Reageer op dit onderwerp