WF Nieuws
Foto: Wesley Boots/ 112Westfiesland

Grootebroekse reparatiebedrijf Kooy door enorme brand totaal verwoest

GROOTEBROEK – Rond half 5 vrijdagochtend kreeg de Veiligheidsregio de eerste meldingen binnen van een brand in een bedrijf aan de Industrieweg in Grootebroek, vrijwel direct werd er middelbrand gegeven en niet veel later schaalde de Veiligheidsregio op naar zeer grote brand. 

De brandweerkorpsen van Stede Broec, Enkhuizen, Hoorn, Venhuizen en Westwoud bestreden gezamenlijk de enorme uitslaande brand waar de vlammen vele meters hoog uit het dak sloegen. De hoogwerkers van Enkhuizen en Hoorn werden hier bij ingezet om de brand van bovenaf te blussen.

Door in te zetten op behoud van de panden naast het in brand staande pand wist de brandweer deze behouden al hebben ze wel schade opgelopen. In het pand van Kooy stonden allemaal landbouwvoertuigen voor reparatie. Het bedrijf is volledig verwoest.

Om 10 over zeven vrijdagochtend gaf de Veiligheidsregio het sein ‘Brand meester’ en rest nu enkel nog het nablussen dat zeker nog de hele dag gaat duren. De Industrieweg zal nog geruime tijd afgesloten zijn voor al het verkeer.


Reageer op dit onderwerp