Museumstoomtram heeft bijzondere zomer achter de rug

WEST-FRIESLAND – De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik heeft in de afgelopen zomermaanden circa 10.000 bezoekers mogen verwelkomen aan boord van stoomtram en boot. Door de Coronacrisis is het hoogseizoen anders verlopen dan gewoonlijk en gepland.

‘Uitverkocht’
Vrijwel alle ritten en vaarten waren ‘uitverkocht’, maar daar moet direct bij worden gezegd, dat door de coronamaatregelen maar maximaal 40% van de plaatsen kon worden bezet. Dit om de benodigde afstand in de tram en op de stations te gegaranderen. Ter vergelijking: Vorig jaar werden in dezelfde periode 30.000 bezoekers historisch vervoerd tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen.

Kostendekkend
De Museumstoomtram voerde in de beide zomermaanden zo’n 100 stoomtramritten en dertig vaarten uit om de gasten te kunnen vervoeren. Het rijdende museum kan in de huidige omstandigheden niet kostendekkend functioneren en moet daarom gebruik maken van diverse steunmaatregelen. Toch is een belangrijk doel wel bereikt: de bijzondere collectie van het museum is in ieder geval weer zichtbaar en deze zomer kon opnieuw een zinvolle bijdrage worden geleverd aan het toerisme in oostelijk Westfriesland. Bovendien konden de bijna 300 vrijwilligers deze zomer gelukkig weer actief zijn in het museum.

Ook in september en oktober kan de Spannendste Tijdreis Coronaproof worden gemaakt. Het museum werkt aan speciale winterritten vanaf november. Info en tickets: www.stoomtram.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.