Wat eten wij vandaag: Penne met spinazie, kip en dragon

Penne met spinazie, kip en dragon

Wat eten wij vandaag: Penne met spinazie, kip en dragon Wat eten wij vandaag: Penne met spinazie, kip en dragon
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingredi├źnten

  • 4 el pijnboompitten
  • 300 g volkoren penne
  • olijfolie
  • 500 g kastanjechampignons
  • 300 g kipfilets
  • 1 el gedroogde dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 4 lente-/bosuitjes
  • 300 g spinazie
  • 200 ml alpro soya cuisine

Instructies

  1. Verwarm een koekenpan zonder olie en rooster de pijnboompitten goudbruin.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook de volkoren penne volgens de instructie op de verpakking.
  3. Was de kastanjechampignons en snijd in kwarten.
  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak al omscheppend 4-5 minuten.
  5. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bak samen met de dragon mee met de champignons.
  6. Pers het teentje knoflook en voeg toe.
  7. Schep regelmatig om.
  8. Pel de bosuitjes en snijd in ringetjes van 1-2 cm.
  9. Was de spinazie en laat uitlekken.
  10. Bak de bosui en de spinazie nog 3-4 minuten mee met de kip en champignons tot de spinazie geslonken is.
  11. Voeg de soya cuisine toe en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  12. Giet de penne af en meng de penne door de saus.
  13. Serveer met de geroosterde pijnboompitjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.