WF Nieuws

Foto: DEEN Supermarkten

Vandaag eten wij: Sesamnoedels met broccoli en sate

Sesamnoedels met broccoli en sate

Vandaag eten wij: Sesamnoedels met broccoli en sate Vandaag eten wij: Sesamnoedels met broccoli en sate Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 400 g varkenslapjes
  • 10 el woksaus soja sesam
  • 600 g broccoli
  • 3 takjes basilicum
  • 1 zak woknoedels
  • wokolie

Instructies

  1. Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. (Je kunt ook een grillpan gebruiken die hoeft pas op het laatste moment verwarmd te worden.
  3. Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 à 2 cm.
  4. en rijg ze aan 12 satéstokjes.
  5. Bestrijk ze (met een kwastje) met een beetje woksaus.
  6. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  7. Haal de basilicumblaadje van de takjes en scheur grote blaadjes in stukjes.
  8. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de wok noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  9. Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort af met koud water en laat ze uitlekken.
  10. Breng in een andere pan ook ruim water aan de kook en kook de broccoli 2 min.
  11. Giet de broccoli af.
  12. Rooster ondertussen de saté rondom bruin en gaar, ca. 8 min.
  13. Geregeld keren en bestrijken met een beetje woksaus.
  14. Verwarm in de tussentijd een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wok olie toe en wok de broccoli 3-4 min.
  15. Voeg 6-8 el woksaus toe en wok nog 1 min.
  16. Schep vervolgens de wok noedels door het gerecht en warm goed door.
  17. Schep de basilicum erdoor.
  18. Serveer de saté bij de noedels.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?



Uw banner hier?