WF Nieuws

Miss Etam, Claudia Sträter en Steps winkels op omvallen na faillissementsaanvraag moederbedrijf

HOORN – Het moederbedrijf van Miss Etam, Claudia Sträter en Steps, het Belgische FNG, heeft het faillissement aangevraagd in België en gelijktijdig voor de winkels in Nederland uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf verkeerd al langer in financiële problemen en een poging om extra geld te krijgen van de banken is mislukt.

Direct daarop hebben de geldschieters besloten de geldkraan dicht te draaien en de bankrekeningen van FNG te blokkeren waardoor het bedrijf niets anders kon doen dan het faillissement in België aan te vragen.

Afgelopen voorjaar gingen al veel winkels van FNG in Nederland dicht, waaronder die van Steps en Promiss, nu ook Miss Etam bij het uitstel van betaling is betrokken lijkt het einde voor de drie modeketens in zicht te komen. Bij FNG werken ruim 3000 mensen, over hun toekomst bij het bedrijf kan het bedrijf geen mededelingen nog doen.

Of er een doorstart van onderdelen van FNG in zit is ook nog geheel onduidelijk.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?