WF Nieuws

Geen huuraanpassing sociale huurwoningen Opmeer, ondanks de coronacrisis

OPMEER – De gemeente Opmeer blijft bij haar besluit om ook in 2020, ondanks de coronacrisis, de huren van de sociale huurwoningen met maximaal 5.1% te gaan verhogen. Vanuit de bevolking van Opmeer  kwamen veel vragen over de bevriezing van de huren, maar ook via een motie van DSV waarin werd opgeroepen het huurbeleid te heroverwegen vond geen gehoor bij het college.

Wethouder Rabella Wiersma-de Faria zegt in een reactie tegen WF Nieuws: “De gemeente Opmeer voert in 2020, net als de meeste woningcorporaties in Westfriesland, de maximale huurverhoging van 5,1% door. De eerder ingeleverde petitie tegen de huurverhoging brengt hier geen verandering is. Door de huurverhoging kunnen we de continuïteit van de uitgezette onderhoudsplannen namelijk blijven waarborgen. Daarnaast blijft de bedrijfsvoering ondanks corona gewoon doorgaan. Wij geven met dit besluit ook gehoor aan het advies van Branchevereniging Aedes, om de huurverhogingsronde consequent uit te blijven voeren. Inwoners die door de coronacrisis problemen hebben met het betalen van de huur, kunnen natuurlijk contact met ons opnemen. Wij zoeken dan samen naar een passende oplossing.”

De verhoging van de huren zal met maximaal 5.1% zijn tot de streefhuur van 70% van de maximale redelijke huurprijs is bereikt.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?