WF Nieuws

Bewuste keuze verdeling portefeuilles college Opmeer

OPMEER – Het college van Opmeer heeft bewust gekozen om de portefeuilles te verdelen op de manier zoals het nu is gedaan. Het college wil op deze manier de samenhang en het collegiaal bestuur versterken, maar ook om specifieke zaken bestuurlijke prioriteit te geven. Het college heeft deze zaken benoemd als projecten en krijgt in de programmabegroting dan ook specifiek aandacht.

De fractie van DSV, voorheen deel uitmakend van het college maar na het opstappen van de complete CDA-fractie en de vorming van een nieuwe coalitie en college nu in de oppositie, wilde van het college weten waarom de gemeenteraad op geen enkele wijze door het college is betrokken bij de projecten en ook niet bij de recentelijk besproken kadernota.

Aan de val van het vorige college ging een periode van oplopende spanningen vooraf, vooral de 30% verhoging die het CDA wilde was een doorn in het oog van de wethouder van financiën, die uit de DSV-gelederen afkomstig was.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?